Vi hälsar dig välkommen till Gamleby Ridklubb som är en ideell förening med ca 90 ridande elever i veckan.

Vi har lediga ridplatser för alla åldrar och varierande kunskapsnivåer! I våra ridgrupper har vi ett maxantal på åtta ekipage/grupp för att alla elever ska få bästa möjlighet till att utvecklas.

På vår anälggning värnar vi om gemeskap och glädje samt hästarnas välbefinnande. En ridklubb ska vara en trygg miljö för såväl människor som djur. Hos oss är du alltid välkommen!

Det är viktigt att den som rider lämnar uppgifter till ridskolan på namn, adress, telefonnummer, mejladress och fullständigt personnummer för att vi lätt ska kunna skicka information till dig samt skriva in dig i vårat medlemsregister.
 Vid sjukdom eller annat giltigt förfall, ring och prata med din ridlärare innan kl. 15.00 så har du möjlighet att rida igen din lektion i mån av plats och efter överenskommelse. Igenridning ska ske inom samma termin och kan inte göras på terminens sista lektionstillfälle. Överlåtelse av ridlektion till annan elev är tillåtet men kontakta alltid din ridlärare innan om någon annan ska rida på din lektion.

När du har börjat rida i din ridgrupp så har du också bundit dig till din ridplats. Behöver du säga upp din plats så är det 4 gångers uppsägningstid. Blir du eller din häst sjuk och du kan visa upp ett giltigt läkarintyg eller veterinärintyg så har du 3 gångers uppsägningstid. För att ridskolan ska kunna planera inför nästa termin bör du säga upp din plats senast den 1 juli eller 1 december om du inte avser att rida nästa termin, annars räknar vi med att du vill ha din plats och bokar den för dig.